Så lyckas du med din innovation

Innovationer handlar om att skapa lösningar på problem, utveckla teknik och medicin. Oavsett om du har kommit på en genial lösning på en kaffekopp som håller värmen i två timmar eller ett miljövänligt material gjort på alger, så behöver du också göra något av din innovation. Starta ett företag eller hitta en samarbetspartner för att föra ut lösningen på marknaden.

Materialisera din innovation


Du behöver materialisera din innovation på ett smart sätt. Först och främst bör du skydda din uppfinning genom att ta patent och/eller designskydd. Sedan bör du ta reda på hur du bäst ska få ut den på marknaden på ett bra sätt. Du kan antingen sälja ditt patent eller din design, starta ett eget företag eller samarbeta med ett företag. I slutändan kommer du att tjäna mer på något av de två sistnämnda alternativen. Vilket du ska välja beror självklart på din ekonomiska situation och vad du har uppfunnit. Det är stor skillnad på att ha utvecklat elmotorn och att ha designat en kaffekopp som alltid håller värmen. Om du har ett företag är det lättare att både arbeta och samarbeta med andra företagare om du hyr ett kontor på ett kontorshotell. Då får du naturligt kontakt med andra företagare och kan lättare utveckla goda samarbeten. Du hittar ditt kontorshotell på https://workaround.io/se/ som har kontor över hela landet.

Samarbete

För att nå ut med din produkt behöver du samarbete, vare sig du ska samarbete med ett annat företag som kommer att utveckla din produkt, eller om du ska sälja din innovation själv. Det är viktigt att du alltid satsar på seriösa och stabila företag, då det kommer att hjälpa dig att kunna sälja produkten. Det tar tid för en innovation att gå från att finnas på ett papper till att finnas i affären eller som en smart lösning på en elbil eller ett flygplan. Men det är goda innovationer som för samhället framåt.