Galna uppfinningar

Även om vår värld och den kära mänskligheten i den är mest känd för att ha uppfunnit de mest fantastiska innovationer som präglat hela vår vardag och framtid, så kan man inte sticka under stol med att det även har skapats de mest säregna uppfinningar runt om på vår planet. Dessa kan få vem som helst att undra om det har förekommit marijuana eller någon form av störning i samband med innovationen. Nej, det handlar inte om att hyra bisarr komradio eller solglasögon för jakthundar. Men nästan…

I den här artikeln ska vi lista några fullkomligt galna uppfinningar som det trots allt finns patent på.

Glasskopa för snöbollar

Ni vet den där glasskopan som gör dina glasskulor så fina i sommarens glasstånd, finns nu i en större variant som ska göra dina snöbollar så runda som möjligt. Uppfinningen är japansk och man kan fråga sig om det är speciellt produktivt att lägga upp ett lager klotrunda snöbollar på rad den dagen man har snöbollskrig. Men, men – vem vill ha en handkramad snöboll, liksom..?

Rivjärn för smör

Detta är egentligen ingen dålig uppfinning om man vill baka och få smöret jämnt fördelat. Det kan också vara en bra idé om man glömt ta ut smöret ur kylskåpet innan man ska knåda det i en deg. Genom att riva det så slipper man vänta på att det ska bli rumsvarmt. Trots allt inte så tokig ändå?

Glasögon med trattar för ögondroppar

Ytterligare en japansk uppfinning. För den som lider av torra och kliande ögon, men som samtidigt är närsynt eller har svårt att pricka rätt om glasögonen åker av, finns nu glasögon med trattar och ett litet hål som gör att ögondropparna rinner ned i ögonen utan att du behöver stå där och försöka urskilja suddiga konturer. Nödvändigt? Vem vet!

”Wunderbaum” anusskydd för husdjur

Ja, du läste rätt. Det lilla doftande trädet har varit inspiration när någon galen person blev irriterad på sin hunds bromsspår på mattan och skapade ett litet anusskydd som var tänkt att täcka ”rumpan” på vovven. Det lilla skyddet som kan se ut som en doftgran, en blomma eller varför inte ett smycke, sprider inte bara en behaglig doft utan fungerar också som toalettpapper för ditt djur. Du slipper också spår hemma på soffan, vilket kan uppskattas. Uppfinningen heter Rear Gear, dock är det lätt hänt att din hund eller katt lyckas ta sig ur denna doftkalsong, på grund av ren irritation.

Människosovsäck

Alla vet vad en Michelingubbe är men få vet nog att de faktiskt kan existera. I alla fall om snåla campare fått bestämma. Det finns nämligen en sovsäck som är gjord som en overall där du slipper stiga ur din bädd för att slå en drill eller slippa att din partner snor åt sig täcket i tältet. Och sovsäcken kan användas ned till 10 minusgrader.